Nog een week en dan is het weer gedaan met de stilte voor de storm

Over precies één week dan is het zover, dan gaat Apple een keynote geven tijdens de 2015 versie van het WWDC die dit jaar gehouden zal worden van 8 tot 12 juni. Traditioneel begint de conferentie met een keynote op de eerste dag. Het is een belangrijk moment waarop Apple aankondigingen doet over nieuwe software en hardware (updates). De afgelopen jaren zagen we vooral  iOS en OS X updates maar het ligt voor de hand dat Apple dit jaar ook de Apple Watch in de schijnwerpers zet.

Er zijn ook geruchten over een nieuwe Apple TV met een nieuwe televisie service plus Apple’s nieuwe streaming muziek service. Dat zie je ook deels in het WWDC logo van dit jaar met in het hart een Apple TV en daaromheen de lagen waarmee alles samenvalt.

Op de 2015 Worldwide Developers Conference kunnen vooral software ontwikkelaars hun hart ophalen met nieuwe beta versies van iOS 9 en OS X 10.11. Waarbij we moeten aantekenen dat Apple zich vooral heeft toegelegd op de verbetering en stabiliteit van iOS 9. Dat is ook nodig voor OS X omdat de stabiliteit en de beveiliging de laatste tijd wel eens te wensen overlaat.

We zullen ook meer te zien krijgen over over het HomeKit platform waarmee je bijvoorbeeld met je Apple Watch de garagedeur kan openen. Dat klinkt mooi maar dat proces verloopt natuurlijk via je iPhone en we zijn nog steeds benieuwd hoe Apple ons en vele anderen gaat overtuigen dat we een Apple Watch nodig hebben.

Desalniettemin gaat Apple volgende week maandag 8 juni weer helemaal los en dat is vanaf 19:00 uur live te volgen als je een Apple TV hebt of gewoon online via de website van Apple.
wwdc 2015 keynote