Na het zien van de Microsoft HoloLens snap je meteen waarom Google is gestopt met de productie van Google Glass

Net als Apple gaat Microsoft nu ook het Windows 10 besturingssysteem gratis weggeven. Gebruikers van windows 7 en Windows 8.1 kunnen later dit jaar gratis updaten. Microsoft heeft Windows 10 ook voorzien van een virtuele assistent Cartana, vergelijkbaar met Siri voor iOS. Microsoft kondigde ook een nieuwe web browser aan. De Project Spartan (werknaam) browser werkt met Cartana samen. De software zal later dit jaar verkrijgbaar zijn.

Bijzonder was vandaag de introductie van de HoloLens, een soort augmented reality bril. De draadloze bril is geschikt voor weergave van “hologrammen” in je huiskamer. In eerste instantie doet de Microsoft bril je denken aan Google Glass maar als je ziet wat je er mee kan snap je ook meteen waarom Google afgelopen maandag (voorlopig) is gestopt met de productie van Google Glass en bij  Occulus zullen ze vannacht waarschijnlijk ook moeilijk de slaap kunnen vatten. De HoloLens is vooral voor gebruik in huis maar je hoeft geen techneut te zijn om te begrijpen dat Microsoft een deel van de functies natuurlijk ook in een outdoor versie van de HoloLens kan stoppen.
hololens
De hologrammen zijn voorzien van geluid met 3D effecten en de toepassingen zien er in de onderstaande video indrukwekkend uit. De benodigde driedimensionale Windows Holographic software werkt op alle devices met Windows 10. In de HoloLens augmented reality headset zit een krachtige computer die in staat is drie dimensionale virtuele objecten rondom de gebruiker te “projecteren.”
Holo Minecraft
Via gesture commando’s en met je stem ontstaat er interactie met de hologrammen. Technisch gezien zijn het geen echte hologrammen maar een stereografische projectie die je brein en ogen eigenlijk dingen in de echte wereld laat zien die er niet zijn. Nu snapt ineens ook iedereen waarom Microsoft vorig jaar Minecraft kocht voor 2,5 miljard dollar. Niet meer bouwen op je iPad maar in je hele huiskamer.

Bij MobileMac zijn we onder de indruk met deze bijzondere innovatie van Microsoft. Bij architectenbureaus, in de game industrie en bij software ontwikkelaars gaat morgen vast de vlag uit.
Hologram MS
Wij kunnen niet wachten om onze lelijke flatscreen de deur uit te doen en gewoon een Microsoft Hololens op te zetten om TV te kijken en even met twee armen te pinchen om een virtuele bigscreen op de muur te projecteren….
omg