Na de budget iPhone C komt Apple in 2014 met een low-end iPad mini op de markt

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft vernomen dat Apple de vijfde generatie iPad en de iPad mini 2 gaat voorzien van een Apple A7X processor en dat de iPad mini 2 zal worden voorzien van een Retina display. Dat wisten we al maar het is altijd prettig om nogmaals een bevestiging te krijgen. De iPad mini 2 krijgt met de A7X processor een behoorlijke update en je vraagt je bijna af hoe Apple al die rekenkracht in zo’n kleine behuizing weet te krijgen. Die kracht is vooral nodig om het Retina display aan te sturen maar zal ook voor een aanzienlijke snelheidswinst zorgen ten opzichte van de huidige iPad mini.

De massaproductie van de iPad 5 en de Retina iPad mini 2 start in het vierde kwartaal van dit jaar. Eerder dit jaar wist Kuo nog te melden dat de iPad mini 2 pas in 2014 verkrijgbaar zou zijn. Apple die release naar voren getrokken door de komst van Android tablets met gelijkwaardige specificaties en om het verworven marktaandeel veilig te stellen.

Kuo denkt ook dat Apple werkt aan een nieuw iPad mini model. Deze low-end iPad mini zonder Retina display komt in 2014 op de markt en zal worden voorzien van een Apple A6 processor.

In oktober gaat Apple een special event geven om in ieder geval de iPad 5 en de Retina iPad mini te lanceren en mogelijk ook nog een verassing.

mini