MobileMac kreeg een bijzondere onverwachte rondleiding in de Apple Store in Den Haag

Vanmiddag merkte ik op dat de verbouwing in de Haagse Apple Store hervat is. Aan het einde van de dag kwam ik samen met een collega weer langs de bouwplaats en het viel ons op dat er nog een deur open stond aan de achterkant van de Apple Store maar dat alle bouwvakkers al vertrokken waren. We besloten om de deur op een kier te zetten met de gedachte dat de bouwvakkers misschien een hapje aan het eten waren en later weer terug zouden komen.

1

Twee uur later ben ik nog even gaan kijken en toen stond de deur nog open. Omdat het koopavond was leek het mij verstandig om de politie te bellen omdat de nieuwe eigenaar van het pand toch nooit opneemt. Daarbij heb ik inmiddels wel ervaring met deuren en mijn gevoel zei me dat er met deze #deur toch echt iets niet goed zat.

2

De politie was bijzonder snel ter plaatse en ging poolshoogte nemen in het pand. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en ben een stukje meegelopen in het pand. Het is gigantisch en er moet ook nog heel veel gebeuren.

3

Na enige tijd kwamen er ineens twee bouwvakkers het pand binnenlopen die iets vergeten waren op de bouwplaats. Ze dachten dat alles afgesloten was toen iedereen het pand had verlaten. Volgens de politie is dit vorige week ook al eens gebeurd en ook dit keer is er niemand aangetroffen in het pand.

4

De politie was blij met het telefoontje en ik met de bijzondere kans om toch nog even een paar foto’s te maken van het interieur van de Apple Store die volgens een betrouwbare bron in april/mei opgeleverd moet worden.

5