Ministerie van Infrastructuur en Milieu: bestuurder die een Apple Watch in een auto draagt riskeert een boete van €230

Techblog Alwayswith had een aardige scoop vandaag. Ze vroegen aan het Ministerie van Infrastructuur en Milieu hoe het zit met de wet- en regelgeving voor het gebruik van een smartwatch in de auto. Daaruit blijkt dat je een Apple Watch beter kan afdoen voordat je in een auto gaat rijden anders riskeer je een boete van €230. Volgens het ministerie valt de smartwatch en daarmee ook de Apple Watch onder Artikel 61a van het Reglement verkeersregels:

“Het is degene die een motorvoertuig, bromfiets, snorfiets of gehandicaptenvoertuig dat is uitgerust met een motor bestuurt verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.”

Onder vasthouden valt volgens het ministerie dus ook het dragen van een Apple Watch om je pols. Niet alleen bestuurders van een auto riskeren een boete maar in principe alle bestuurders van een gemotoriseerd voertuig. Bij de boete van 230 euro komen nog administratiekosten. Wij gaan er vanuit dat het nog nieuwigheid is bij het ministerie en dat ze de wetgeving nog moeten aanpassen aan de technologie uit deze eeuw.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Foto: Alwayswith