Lancering Research kit nu al een succes en Apple CEO is ervan overtuigd dat Apple Watch snel slimmer zal worden

Tijdens de (her)introductie van de Apple Watch eerder deze week bleek dat het slimme horloge van Apple eigenlijk nog best wel dom is. Dat ligt deels aan software ontwikkelaars die blijkbaar nog weinig vernieuwende toepassingen hebben ontwikkeld maar ook aan de manier waarop het horloge geavanceerde metingen kan uitvoeren.

De ambities van Apple zijn te groot om betrouwbare gezondheidsmetingen te doen. De metingen zijn niet nauwkeurig genoeg en moeten nog worden goedgekeurd door medische colleges om enige status te krijgen. Daarnaast is er in de Verenigde Staten een cultuur waar men fabrikanten bij het minste geringste voor de rechter sleept dus moeten de medische metingen van het horloge op zijn minst betrouwbaar zijn.

Apple CEO Tim Cook is er van overtuigd dat de Apple Watch op termijn in staat zal zijn om niet alleen bloeddruk en diabetes te monitoren maar ook kanker kan signaleren. Interessant maar vooralsnog kan het horloge alleen nog maar de hartslag monitoren.
Apple Watch
De Apple Watch zal vermoedelijk vanaf mei ook te koop zijn in Nederland. Als je echt niet kan wachten moet je op bezoek bij onze oosterburen want daar is het horloge al vanaf 24 april te koop.

De lancering van de Research kit voor de iPhone werpt sneller vruchten af want na de eerste 24 uur na de lancering van afgelopen maandag waren er al 11,000 personen die zich hadden ingeschreven voor een onderzoek via de Stanford University met betrekking tot hart- en vaatziekten.
iphone hand
Bijzonder volgens Cook omdat 50 medische centra dat aantal personen niet eens in een heel jaar weten te bereiken. Hij noemde Research kit voor de iPhone een absolute gamechanger. Via deze opensourcesoftware en een aantal iOS applicaties van universiteiten en grote klinieken is het mogelijk om medische onderzoeken te versnellen door eenvoudig data via een iPhone te verzamelen.

Honderden miljoenen mensen over de hele wereld hebben een iPhone in hun zak. Met een iPhone kan je via de geavanceerde sensoren gegevens meten die zeer geschikt zijn voor medische studies. Het grote aantal iPhones wereldwijd is zeer interessant voor onderzoekers die met de ResearchKit nu gegevens kunnen verzamelen op een schaal die hiervoor ondenkbaar was.
kit