Jonathan Ive wil terug naar huis

Volgens de Sunday Times wil Apple designer Jonathan Ive terug naar Engeland. Ive is na Steve Jobs een van de meest waardevolle personen die in Cupertino werken aan nieuwe Apple producten. Apple ziet dat ook en sloot in 2008 met Ive een monster contract van 18 miljoen Engelse ponden zodat zijn kennis van design en vormgeving gewaarborgd zou zijn tot 2011. Dat contract loopt bijna af en volgens vrienden van Ive overweegt hij om terug te keren naar Engeland, vermoedelijk omdat hij zijn kinderen daar wil laten opgroeien. Apple wil dat voorkomen en als Ive Apple verlaat hoeft hij niet meer terug te komen volgens een kennis van Jonathan Ive:

Unfortunately he is just too valuable to Apple and they told him in no uncertain terms that if he headed back to England he would not be able to sustain his position with them … It’s a shame. We hardly ever see anyone at the house.

Ive is verantwoordelijk voor het design van de unibody MacBook Pro, iPod, iPhone en de iPad en ook de tweede generatie iPad die we aanstaande woensdag te zien krijgen. In 2007 is Ive ook al eens genoemd als opvolger van Steve Jobs.

Apple wil niet reageren op het bericht en noemt het speculatie.