Jonathan Ive werkt aan het meest belangrijke en beste product wat hij ooit heeft ontworpen

Jonathan Ive, ontwerper van o.a. de iPod, iMac, MacBook Pro, Air, iPhone en iPad is deze week geridderd in Groot-Brittannië. Ive mag vanaf nu de prestigieuze titel Sir toevoegen aan zijn naam. De ceremonie was al afgelopen woensdag maar vanwege het prachtige weer waren we er nog niet aan toe gekomen om dit te melden. Ive ontving de Ridderlijke titel van Prinses Anne en mocht later op de dag ook nog op een feestje van de Britse koningin Elizabeth II langskomen. In 2006 werd Ive al door Koningin Elizabeth II tot commandeur geslagen.

De Britse prinses Anne heeft de ontwerper van onder meer de iPhone, iPad, iMac en iPod tot ridder geslagen. De twee hebben na de ceremonie nog een kort gesprek gehad, meldt de BBC. Daarbij heeft Ive het gehad over zijn bezoeken aan Groot-Brittannië en de prinses het over haar iPad.

Dinsdag gaf Ive een interview aan the Daily Telegraph waaruit blijkt dat hij op dit moment voor Apple werkt aan het meest belangrijke en beste product wat hij ooit heeft ontworpen:

A lot does seem to come back to the fact that what we’re working on now feels like the most important and the best work we’ve done, and so it would be what we’re working on right now, which of course I can’t tell you about.

Wat het is blijft natuurlijk giswerk maar de uitspraak van Ive moet je vermoedelijk zien als een uitspraak van de ontwerper Ive waar het laatste ontwerp altijd het beste is en in zijn geval ook het meest vernieuwend.