In Hollywood gebruiken ze nu ook Final Cut Pro X om speelfilms te produceren

Vandaag gaat de film Focus in Nederland in premiere met Will Smith, Margot Robbie en Rodrigo Santoro. De film draait om manipulatie en bedrog. Focus heeft op dit moment een IMDb rating van 7. De regie was in handen van Glenn Ficarra en John Requa en de heren hebben een aardige deal gesloten met Apple door de film te monteren met Final Cut Pro X op voornamelijk een 8-core Mac Pro en een quad-core 27-inch iMac. De trailer van de film kan je hier zien:

Na het uitzoeken van een goede workflow besloten ze om de 2048 x 1152 ProRes 4444 film te monteren met Final Cut Pro X wat te koop is via de Mac App Store voor slechts € 299,99. De resultaten waren beter dan ze hadden verwacht en de film is door Apple’s edit tool niet alleen goedkoper geworden maar het eindresultaat is ook precies zoals ze het bedacht hadden.
edit
Voormontage op de set ging op een MacBook Pro en de dagelijkse dailies met reviews en annotaties waren te zien op een iPad via Light Iron’s Live Play app. Er waren 61 draaidagen die 145 uur aan materiaal opleverden. 1 editor met 3 assistenten zijn vervolgens 11 maanden bezig geweest met de montage. De film bestaat in totaal uit 117 scenes op volledige pro res resolutie.

Regisseur Glenn Ficarra heeft in zijn lange loopbaan vrijwel met alle montage tools gewerkt maar Final Cut Pro X werkt uiteindelijk 3x zo snel. Meer over de workflow kan je hier lezen.

“I’ve cut on all the other systems, and I can easily say I’m three times faster on Final Cut Pro X.”

focus