Het moederschip van Apple: Steve Jobs laat een eigen Pentagon bouwen in de vorm van een UFO

Steve Jobs heeft een bouwvergunning ingediend bij de gemeente Cupertino. Omdat zijn bouwplannen nogal afwijkend waren moest Jobs zijn plannen toelichten met een presentatie. De 150 hectare voor de bouwlocatie had Jobs eerder dit jaar al gekocht van HP en op de nieuwe Apple campus in Cupertino gaan 12.000 mensen werken, ter vergelijking op het Pentagon werken 20.00 personen.

Jobs beschreef het nieuwe gebouw als ruimteschip en de ervaring die Apple heeft opgedaan met het bouwen van de Apple Retail Stores zal er in terug te vinden zijn. Een geheel nieuw architectonisch hoogtepunt waar zelfs het WWDC in de toekomst zou kunnen worden gehouden.

In het cafeteria kunnen tegelijkertijd 3000 mensen lunchen. Al het glas in het gebouw zal qua vormgeving gebogen zijn en er komen geen rechte delen in.

Aan de groenvoorziening is ook gedacht inclusief een abrikozenboomgaard. Het Apple moederschip gaat haar eigen energie opwekken via natuurlijk gas en andere groene vormen van energie. De bouw start volgend jaar en in 2015 kunnen de Apple medewerkers het gebouw betrekken.

Hieronder de “keynote” die Jobs gaf aan de gemeenteraad om zijn plannen toe te lichten:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=gtuz5OmOh_M’]

Bron: 9to5Mac