Groep de Mos en Haagse Ouderen Partij willen kerstboom terug in Haagse Passage

Richard de Mos van Groep de Mos en de Ouderen Partij uit de Haagse gemeenteraad hebben vragen gesteld over het definitief verdwijnen van de kerstboom in de Haagse Passage op verzoek van Apple. Blijkbaar is dat voor groep de Mos een jaarlijks terugkerend fenomeen want schriftelijke vragen van gelijke strekking stelde de Mos vorig jaar ook al zonder succes aan de gemeenteraad:

“Groep de Mos vindt sfeer in de Haagse binnenstad belangrijk en wil dat het stadsbestuur er bij Apple op aandringt dat de kerstboom jaarlijks blijft terugkomen om de Haagse Passage in de kerststemming te brengen”

Dit jaar vraagt de Mos de onderstaande vragen aan de gemeente Den Haag en volgens de Mos gaat een bedrijfje niet even bepalen hoe Kerstmis gevierd moet worden. De Mos:

“Ik vind Apple een verrijking voor de stad Den Haag, maar niet als het hier eigen wetten komt brengen en de jarenlange traditie van een grote kerstboom in de Passage om zeep helpt. Dat het stadsbestuur stelt dat het plaatsen van een kerstboom onveilig zou zijn voor het winkelend publiek is natuurlijk lulkoek, immers The Apple does not fall far from thé Tree”.

Overeenkomstig Artikel 38 van het Reglement van Orde stelt het lid De Mos (Groep de Mos) de onderstaande schriftelijke vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad:

  1. Bent u bekend met het bericht ‘Kerstmis zonder kerstboom?’ (artikel in AD vandaag)
  2. Deelt u de mening dat tradities gekoesterd moeten worden en dat een Passage zonder kerstboom geen echte Kerst is? Zo ja, heeft u alsnog de bereidheid om met Apple in gesprek te gaan om te realiseren dat de kerstboom als de wiedeweerga in de Passage wordt opgetuigd?

Daarnaast eist de lijsttrekker van Groep de Mos / Ouderen Partij dat de gemeente Den Haag een gesprek aan gaat met Apple om duidelijk te maken dat een Kerstmis zonder kerstboom geen Kerstmis voor de Passage en haar winkelend publiek is.

Gisteren bleek ook al dat een hippie uit de provo-tijd, vanwege het verdwijnen van de kerstboom uit de Passage protesten op de omheining van de Apple Store had gezet.

kerstboom