Grachtengordel krijgt op 3 maart een echte Apple Store

Er waren al langer geruchten over de opening van de eerste Nederlandse Apple Store maar op zaterdag 3 maart is het zover. Door de wind kregen we onlangs al een sneak preview van het interieur maar begin maart heeft Amsterdam er weer een nieuwe attractie bij.

Apple’s netwerk met geautoriseerde Premium Resellers in Amsterdam zal waarschijnlijk iets minder blij zijn met de komst en ook andere Premium Resellers in Nederland moeten de komst van de Store vrezen. Europese collega’s zagen na de komst van officiële Apple Stores niet alleen de inkomsten maar vooral ook de leveringen van Apple hardware drastisch dalen.

Het leuke aan een echte Apple Store is wel dat je bij de lancering van de iPad en de iPhone 5 later dit jaar wel gezellig in de rij kan staan met andere Apple freaks en als je hulp nodig hebt bij redding van je iPad, iPhone of Mac ook weet dat je snel geholpen zal worden. In de Apple Store zijn ook dagelijks gratis workshops van professionals over harde en softe waren.

Adres:

Hirschgebouw, Leidseplein 251017 PS Amsterdam

Het Hirschgebouw bevindt zich aan het Leidseplein, tegenover de Stadsschouwburg en het American Hotel. De best bereikbare parkeergelegenheid is Q-Park Byzantium via kruispunt Stadhouderskade en Tesselschadestraat. Vanaf hier is het vijf minuten lopen naar de Apple Store. Met het openbaar vervoer is de Apple Store bereikbaar met tram 1, 2, 5, 7 en 10 en de GVB-bussen. Stap uit op halte Leidseplein.

  • Openingstijden:
  • Ma – Wo: 09:00 uur – 21:00 uur
  • Do – Za: 09:00 uur – 22:00 uur
  • Zo:11:00 uur – 19:00 uur

;

Als je vragen hebt over je Apple product of technische hulp nodig hebt, staan de medewerkers van de Genius Bar voor je klaar. In elke Apple Store vind je een Genius Bar met Genius-medewerkers. Genius-medewerkers weten alles over de Mac, iPad, iPhone en iPod. Bij problemen met een Mac neem je de computer, lichtnetadapter en batterij mee plus eventuele accessoires die relevant zijn voor het probleem.

In de zomer van 2012 worden er zomerkampen georganiseerd. Een leuke gratis workshop waarbij kinderen films leren maken. Tijdens Apple Zomerkamp maken kinderen van 8 tot en met 12 jaar kennis met alle facetten van iMovie en leren ze hoe ze in een handomdraai zelf een film in elkaar kunnen draaien. Deze workshop in de Apple Store duurt drie dagen en eindigt met het Apple Zomerkamp-filmfestival, waarbij de meesterwerken in première gaan.