GoPro geeft de HERO3 een + update met een betere lens en een kleinere behuizing

GoPro kondigde vanmorgen de verbeterde HERO3+ camera’s aan. De Black Edition heeft vrijwel dezelfde specificaties als zijn voorganger om 4K (Ultra HD) met 15 Frames Per Seconde te registreren en 2.7K met 30FPS. Deze (ProTune) video functie is vooral interessant voor cineasten. Consumenten hebben er weinig aan omdat ze het beeldmateriaal niet eens kunnen weergeven op een redelijke moderne Mac of pc en goede geheugenkaartjes die de bovenstaande resolutie kunnen verwerken zijn nog steeds zeer prijzig. De frame rates 1440 tot 48 fps, 1080 tot 60 fps, 960 tot 100 fps en 720 tot 120 fps zijn ook hetzelfde gebleven als de HERO3.

gopro

Nieuw is de SuperView mode waarmee je een supergroothoek perspectief effect krijgt voor een full widescreen weergave.

  • 1080 SuperView: 1920 x 1080
  •  720  SuperView: 1280 x 720

superview

Nieuw is ook de Auto Low Light Video functie. Bij goede lichtomstandigheden gaat de framerate omhoog en bij slechte lichtomstandigheden omlaag.

lowlight

De behuizing van de camera is 20% kleiner (lees dunner) dan zijn voorganger maar het formaat van de HERO 3+ camera is identiek aan zijn voorganger. De accu van de + editie gaat 30% langer mee.

De GoPro HERO3+ is voorzien van een betere lens (f/2.8) waardoor je scherpere en heldere video’s en foto’s kan maken met minder vertekening. Volgens GoPro zijn de beelden van de HERO3+ Black Edition tot wel 33% scherper dan zijn voorganger en GoPro heeft beeldvormingsartefacten tot 2x weten te verminderen. David Newman maakte de bijdrage met de leeuw in de bovenstaande video die je op 1080p moet zien en hieronder zie je één frame uit de video.

lion

Audio is volgens GoPro net zo belangrijk als beeld en dus heeft de HERO3+ Black Edition ook een verbeterde audio (Mono, 48kHz, AAC compressie met automatic gain control) kwaliteit. De meest subtiele geluiden zijn nu nog beter hoorbaar en het maakt de Hero3+ niet uit of het stemmen, muziek of een brullend geluid is van een V12 motor. Geavanceerde wind-noise reduction zorgt voor schoner geluid bij opname op hoge snelheid op het dak van een auto of gewoon in een storm of orkaan.

In de ingebouwde Wifi zit bij de Hero3 een behoorlijke vertraging en volgens GoPro is dit 4x sneller geworden waardoor het live meekijken van video op je iPhone of iPad aanzienlijk beter is geworden.

hero3+

De prima “oude” GoPro Hero3 Black Edition ligt op dit moment in de uitverkoop voor slechts € 359,- en zijn opvolger de Hero3+ kost € 449,- Deze is vanaf volgende week al verkrijgbaar (als eerste dealer in Nederland) via WvM-Design. De Silver Editie gaat €349 kosten en de White edition €249 deze zijn eind oktober te koop.