Google zet commercial online om Google Photos te promoten voor iPhone eigenaren met beperkte opslagcapaciteit

Google heeft heeft natuurlijk ook gehoord dat Apple vanaf volgende maand de derde generatie iPhone 6 niet meer gaat leveren met een opslagcapaciteit van 16GB. Daarom publiceren ze op de valreep nog snel even een advertentie voor iPhone eigenaren die regelmatig de onderstaande boodschap zien op hun iPhone.
google photos
De advertentie om Google Photos te promoten laat een aantal frustrerende momenten zien die eigenaren van een iPhone met weinig opslagcapaciteit regelmatig te zien krijgen. Via het gratis Google Photos is het mogelijk om foto’s te uploaden naar de cloud van Google om op die manier ruimte op je iPhone vrij te maken. Bij Apple kan dat ook maar na 5GB moet je betalen. Bij Google kan je 15GB aan video of foto’s op volledige maximale resolutie uploaden.

Als je gebruik maak van de standaard opslag van Google Photos dan is de maximale resolutie voor foto’s 16 megapixels en voor video 1080p maar er wordt dan wel compressie toegepast zodat de kwaliteit iets achteruit gaat. De maximale foto resolutie van een iPhone is op dit moment 12 megapixels. Google Photos kan je via deze link gratis downloaden in de App Store en het scheelt in ieder geval veel opslagruimte.