Gemeente Den Haag: opening Apple Store in Passage is pas volgend jaar

Er is al enige tijd onduidelijkheid over de opening van de Apple Store in de Passage in Den Haag. Volgens geruchten zou de Apple Store dit jaar al open gaan maar deze week ontdekten wij dat zo’n opening dit jaar niet meer haalbaar is.

Naar aanleiding van onze constatering doken er vervolgens allerlei geruchten op dat de Haagse Apple Store dan misschien wel helemaal niet zou komen. Dat laatste kunnen we ontkrachten. Via bronnen bij de gemeente Den Haag vernamen we zojuist dat het nooit de intentie is geweest van Apple om dit jaar de Apple Store in de passage te openen. Volgens gemeente Den Haag gaat de Apple Store volgend jaar pas open. Daarmee hebben we ook de eerste officiële bevestiging dat de Apple Store in de Passage er ook daadwerkelijk komt want Richard de Mos heeft zover wij kunnen nagaan nooit een reactie gekregen op zijn vragen.

Toeval of niet maar vanmorgen zagen we dat er in het Franse Lille een vergelijkbare situatie aan de gang is. Ook daar heeft Apple een monumentaal pand laten verbouwen en zijn de bouwvakkers al maanden vertrokken. Daar is ook de indruk ontstaan dat Apple zich heeft teruggetrokken maar inmiddels kunnen we wel stellen dat Apple zelf gaat over het moment waarop zij een Apple Store opent en dat geruchten over de opening maar geruchten zijn.

Apple-Store-Den-haag