Eerste Apple computer niet in elkaar geknutseld in de garage van de ouders van Steve Jobs maar bij Hewlett-Packard

In een interview met Businessweek heeft Steve Wozniak het verhaal dat hij en Steve Jobs in een garage hun eerste Mac in elkaar hebben geknutseld afgedaan als een mythe. Het verhaal is volgens Wozniak overdreven want er zijn daar nooit prototypes en computers geproduceerd. De garage van de ouders van Steve Jobs in Los Altos in Californië was vooral een hangplek om bij te komen en als je geen geld hebt ben je ook min of meer gedwongen om vanuit huis te werken.

The garage is a bit of a myth. We did no designs there, no breadboarding, no prototyping, no planning of products. We did no manufacturing there. The garage didn’t serve much purpose, except it was something for us to feel was our home. We had no money. You have to work out of your home when you have no money.

Technisch gezien zou je kunnen zeggen dat Wozniak de kennis om een Apple computer te bouwen heeft opgedaan tijdens zijn werkzaamheden bij Hewlett-Packard. Het bedrijf in Cupertino liet hem 5 jaar zijn gang gaan. In de zomer van 1975 verscheen de eerste Apple-computer en het jaar daarop bouwde hij de Apple II computer.
gargare