Dixons, MyCom en iCentre gaan door in afgeslankte vorm

De winkels Dixons, MyCom en iCentre maken een doorstart in afgeslankte vorm. Vorige week bleek ging moederbedrijf BAS Group failliet. Toen bleek ook al dat er een doorstart mogelijk zou zijn. De nieuwe eigenaar Relevant Holdings, onder andere eigenaar van The Phone House neemt de bedrijven over.

Alle vestigingen van iCentre blijven open. Vorige week bleek al dat de curator van Dixons en MyCom veel vestigingen aan het sluiten was. Van de 41 MyCom winkels blijven er op dit moment 22 open en Dixons gaat van 55 winkels naar 33.

Het is de vraag of winkels als Dixons, MyCom en iCentre nog wel van deze tijd zijn. Als we naar iCentre kijken zien we ook een verleden waaruit blijkt dat het leveren van Apple hardware naast Apple steeds moeilijker aan het worden is.

Veel resellers zijn sinds 2001 al niet meer belangrijk voor Apple. Het bedrijf verkoopt in het buitenland inmiddels ruim voldoende via de eigen kanalen en heeft daardoor de Apple Premium Resellers niet echt meer nodig. Ook in Nederland is de levertijd van Apple hardware lastig. Als je online via Apple besteld is de levertijd vaak 24 uur maar via Apple Premium Resellers moet je vaak dagen wachten en soms zelfs weken op een Mac.
icentre