Diep verborgen in de instellingen van je iPhone zit de optie “veelbezochte locaties” met NSA achtige locatievoorzieningen

Dat Apple weet waar je bent wisten we al maar diep verborgen in de instellingen van je iPhone zitten locatievoorzieningen onder het kopje “veelbezochte locaties” die precies aangeven waar je de afgelopen tijd bent geweest. Zo blijkt je iPhone precies te weten waar je woont omdat je daar vermoedelijk (s’nachts) de meeste tijd doorbrengt. Apple gebruikt deze gegevens om persoonlijke diensten te optimaliseren en stuurt deze gegevens niet naar derden maar dat is niet te controleren en daarom kan je het ook uitschakelen.

Via instellingen ga je naar Privacy en kies je Locatievoorzieningen.

1

Helemaal onderaan tref je het menu Systeem aan, klik vervolgens op Veelbezochte locaties.

2

Onder het kopje geschiedenis staan plaatsnamen waar je onlangs bent geweest. Als je op zo’n plaatsnaam tikt zie je gedetailleerde gegevens met een kaartje van locaties waar je onlangs bent geweest.

3

Inclusief straatnaam, huisnummer en hoe lang je daar bent geweest.  Je kan dit ook uitzetten door de optie Veelbezochte locaties onder het submenu Systeem uit te schakelen. Deze functie is zichtbaar voor een iOS gebruiker maar justitie kan via Apple vergelijkbare informatie over iPhone eigenaren opvragen en dus lijkt het ons onzin dat Apple niets met deze gegevens doet.

4

Via: Business Insider