De Macintosh bestaat vandaag 30 jaar

Op 24 januari 1984 introduceerde Steve Jobs de Macintosh, dat is vandaag 30 jaar geleden. De Mac is sinds de lancering van de iPhone in 2007 en de iPad in 2010 niet meer het meest verkochte product van Apple maar wel het meest krachtigste en natuurlijk radicaal anders. De Mac is er om content te creëren en als je niet creatief bent heb je genoeg aan een iPad.

jobs

Hieronder de 1984 Apple Computer Macintosh commercial die is geregisseerd door Ridley Scott en gebaseerd is op George Orwell’s roman Nineteen Eighty-Four. De commercial laat zien hoe de Mac mensen zou gaan bevrijden van “Big Brother” IBM. Dat is 30 jaar later toch aardig gelukt en we zijn benieuwd hoe Apple ons gaat verlossen van de Big Brother van deze tijd, de NSA en andere onaangename bijproducten van dit tijdperk.

De onderstaande commercial was in 1984 eenmalig in de Verenigde Staten op televisie te zien tijdens de pauze van de Super Bowl in 1984.

Vandaag kunnen de Amerikanen kijken naar Apple CEO Tim Cook die een interview heeft gegeven aan David Muir van de Amerikaanse zender ABC. Teasers van het interview zitten over een paar uur al in Good Morning America en die zijn dan ook meteen de start van Apple’s media campagne om de dertigste verjaardag van de Mac te vieren.

Op naar de volgende dertig jaar waar het andersdenkende Apple weer prachtige vernieuwende producten gaat creëren met een gebruiksgemak die andere fabrikanten nog niet eens kunnen kopiëren en als het bijna lukt dan werkt het niet.