Controversiële monoloog van Mike Daisey gratis te downloaden

Mede-Apple-oprichter Steve Wozniak is vorig jaar in tranen uitgebarsten tijdens de monoloog van Mike Daisey. De controversiële monoloog gaat over zijn bezoek aan de Foxconn fabrieken in China.

Het stuk met de titel:  The Agony and the Ecstacy of Steve Jobs beschrijft het bezoek van Daisy aan de Foxconn fabrieken in Shenzhen waar Apple onder andere iPhones laat produceren. Daisey ziet zichzelf graag als de Michael Moore van de technologie en heeft onderzoek gedaan naar de werkomstandigheden van de medewerkers van de Foxconn fabrieken. Hij sprak met medewerkers van de fabriek en beschrijft dat er na een werkdag gewoon 12-jarige kinderen de fabriekspoort uit komen lopen. De omstandigheden in de fabrieken zijn volgens Daisey mensonterend en schokkend. Mike Daisey was een Apple fanboy maar sinds zijn bezoek aan de Foxconn iPhone fabriek in Shenzhen is hij dat niet meer.

De monoloog van Mike Daisey veroorzaakte vorig veel ophef en ondanks dat Daisy 500 uitnodigingen uit 11 landen heeft gekregen voor het voordragen van zijn monoloog wil hij liever dat liever met zoveel mogelijk mensen delen. Het stuk staat sinds gisteren online en is al door 27.000 mensen gedownload.

“I don’t require credit, but I do ask for it. And I do request that you let us know when you use it.”

De monoloog van Daisy met de titel: The Agony and the Ecstacy of Steve Jobs is via deze link in PDF vorm te downloaden. De PDF kan je weer importeren in iTunes zodat je het stuk kan lezen op een iPad of een iPhone….