Chinese werkomstandigheden in Amerikaanse Apple Retail Stores?

Gisteren vierde Apple in alle stilte het 10-jarig bestaan van de Apple Store en dat was ook het moment dat een aantal medewerkers van de Apple Stores een vakbond hebben opgericht. De Apple Retail Union gaat opkomen voor de slechte werkomstandigheden van de medewerkers. Volgens de bond worden de medewerkers slecht behandeld en verdienen ze te weinig.

We are launching today to get fellow employees, shoppers, and the world know that we work in one of the most demanding retail environments while suffering through unfair treatment and compensation among many other various issues… We deserve better. Our time has come

De introductie van de bond is nogal geheimzinnig verlopen omdat Apple medewerkers die niet positief over het bedrijf praten over het algemeen meteen worden ontslagen. Gisteren lekte ook een nieuwe iPad applicatie uit waar medewerkers van de Apple Retail Stores meteen kunnen zien of ze wel genoeg omzet hebben gedraaid ook dat is ook een van de punten die de bond wil aanpakken omdat de druk op de werknemers om zoveel mogelijk te verkopen te groot is.

Bron: Cult of Mac