Bloggen over Apple of kopiëren en plakken?

Het was ons de laatste tijd wel eens vaker opgevallen dat MacWorld.nl regelmatig berichten van onze website overschrijft. Op zich is dat natuurlijk geen probleem want wij doen dat uiteindelijk ook met het gros van de berichten die je leest op onze website. Er is alleen een verschil, wij verwijzen naar de bron en vertalen en herschrijven de berichten die voornamelijk afkomstig zijn van buitenlandse websites. Als we een bericht plaatsen zoeken we daarbij ook achtergrond informatie die soms relevant is om te vermelden. Zo ook afgelopen weekend over het bericht van Steve Wozniak die in tranen was uitgebarsten tijdens een monoloog van Mike Daisey. Wij schreven al eerder over Daisy en het bericht over Wozniak afgelopen weekend sloot daar mooi bij aan.

Geen knip en plakwerk maar een bericht waar we toch wel even mee bezig zijn geweest en met verwijzing naar de bron. Toen we vanmorgen een rondje langs de velden maakten langs andere websites kwamen we het onderstaande bericht tegen op MacWorld.nl onderdeel van de commerciële uitgever IDG Nederland. Kopieer en plakwerk van ons bericht van afgelopen weekend. Je zou kunnen stellen dat het een vergissing is maar omdat het ons de afgelopen tijd wel vaker is opgevallen kan je dat niet meer stellen.

We hebben de desbetreffende redacteur van het artikel over Wozniak een e-mail gestuurd en die reageerde vrijwel meteen dat hij bronvermelding voortaan beter zal gaan toepassen. Dat heeft hij inmiddels ook gedaan en er staat nu een verwijzing bij naar de Cult of Mac. Daaruit blijkt dat ze bij MacWorld.nl echt geen verstand hebben van bronvermelding.