Bevestiging van Haags gemeenteraadslid over de komst van Apple Store in de Passage

Vorige maand verscheen er een gerucht dat Apple in de Haagse Passage een Apple Store gaat openen. Ondernemers in de Passage zijn boos op de manier waarop die geruchten in de media zijn gekomen. Apple zou bij de gemeente een aanvraag hebben ingediend om drie verschillende panden om te bouwen tot de grootste Apple Store van Nederland. Met name de omvang van de winkel en de eisen van Apple zorgen nu al voor onrust onder de winkeliers. Probleem is alleen dat niemand de komst van de Apple Store officieel wil bevestigen.

De winkeleigenaren in de Passage zijn ook boos over de eis van Apple om een grote kerstboom te laten verwijderen uit de Passage. Die kerstboom staat al meer dan tien jaar in de Passage tijdens de feestdagen.

Het raadslid Richard de Mos van Groep de Mos heeft in de Haagse gemeenteraad schriftelijk vragen gesteld over het verdwijnen van de kerstboom en wil dat het stadsbestuur bij Apple aandringt op de terugkomst van de boom. Daarmee bevestigd de Mos ook meteen de komst van een Apple Store want als raadslid ga je geen vragen stellen over de invloed van een winkel die er niet komt….

kerstboom apple

Kerstboom in de Haagse Passage met op de achtergrond het pand waar nu nog Boekhandel Verwijs in zit en waar mogelijk dit jaar al de tweede Apple Store van Nederland te vinden zal zijn.