Betaalde Apps domineren de Mac App Store

Marktanalysebureau Distimo heeft 3 maanden na de opening van de Mac App Store gekeken wat de voornaamste vernieuwingen zijn van de online winkel waar Mac gebruikers software kunnen downloaden. Zo’n 3 maanden na de opening zijn er inmiddels 2225 applicaties voor je Mac verkrijgbaar en daarvoor moet je meestal je creditcard trekken. Gratis Apps zijn in de minderheid met zo’n 12% en voor de rest van de Apps, 88% moet je betalen. De gemiddelde prijs voor een applicatie is $11,21. Ter vergelijking voor de iPhone is de gemiddelde prijs van een App $1,57 en voor de iPad $4,19.

De groei van de Mac App Store gaat langzaam want in dezelfde periode waren er voor de iPad al 9000 apps beschikbaar terwijl dat voor de Mac nu zo’n 2225 applicaties zijn. De 300 meest populaire applicaties voor de Mac zijn goed voor 50% van de omzet in de Mac App Store.

De Mac App Store is geen gesloten ecosysteem zoals de App Store zodat je nog gewoon via software ontwikkelaars applicaties kan kopen. Daarbij is het voor software ontwikkelaars ook minder interessant omdat ze een klein percentage van de inkomsten aan Apple moeten afstaan. Veel ontwikkelaars verkopen hun software ook via de Mac App Store en via hun eigen website zodat ze een groter publiek bereiken.