Apple zet in China in één kwartaal meer om dan de wereldwijde verkoop van muziek in geheel 2014

Het gaat al enige tijd niet goed met de muziekindustrie. De inkomsten dalen en als we het met de verkoop van iPhones en Apple hardware in China vergelijken dan bracht dat in in het tweede kwartaal van 2015 meer op dan de wereldwijde verkoop van muziek in 2014.

De omzet van Apple bedroeg 58 miljard dollar in het eerste kwartaal van dit jaar met 13.6 miljard dollar winst. Opvallend is dat 16.8 miljard dollar van de omzet uit China afkomstig is en dat het gigantische bedrag voornamelijk komt door de verkoop van iPhones. In China worden de meeste iPhones verkocht, meer dan de vorige nummer één, de Verenigde Staten.

Ter vergelijking de 16.8 miljard dollar omzet uit China in het eerste kwartaal van 2015 is 2 miljard meer dan de volledige opbrengst in de muziekindustrie wereldwijd in 2014. Die was 14.97 miljard dollar om precies te zijn. De omzet in de muziekindustrie daalt zo’n 0.4% per jaar door de komst van streaming muziek en de illegale downloads.

Apple gaat volgens geruchten deze zomer op het WWDC ook een Streaming Muziek Service introduceren. Details daarover worden op de WWDC 2015 keynote van 8 juni bekend gemaakt.
apple China