Apple Watch vooral populair onder oudere jongeren

De Apple Watch is bijna een jaar verkrijgbaar en dus hoog tijd om eens te kijken wie het slimme horloge van Apple gebruikt. Wristly heeft uitvoerig onderzoek gedaan en daar komt een goed profiel uit van de Apple Watch gebruiker.

Het horloge van Apple is met 86% het meest populair onder mannen. Vrouwelijke gebruikers zijn met 14% behoorlijk in de minderheid. Als we naar leeftijd kijken dan is de Apple Watch zeer populair bij oudere jongeren in de 55+ categorie. De tweede groep die hoog scoort zijn veertigers en wat opvalt is dat jongeren tussen 18 en 24 jaar met 9% nauwelijks gebruik maken van een Apple Watch.
apple watch onderzoek gebruikers
De meeste Apple Watch gebruikers bevinden zich met 73% in de Verenigde Staten. Europeanen lopen een beetje achter met 29% en in Azië zien ze ook het nut er niet van in. De Apple Watch Sport verkoopt het beste met 61.78%. De Apple Watch heeft een aandeel van 37.84% en de verkoop van de duurdere modellen zijn nog net meetbaar maar te verwaarlozen.

Apple heeft nog nooit verkoopcijfers bekend gemaakt van de Apple Watch. Volgens ons komt dat door de tegenvallende verkoop. Dat heeft vooral te maken met de prijs voor de wearable van Apple. Die is ten opzichte van de Verenigde Staten in Europa veel te hoog. Daarbij is de Apple Watch nog niet slim genoeg, je iPhone kan vrijwel alles wat je Apple Watch ook kan maar dan beter. Meer dan een buikspreekpop van je iPhone is het dan ook voorlopig niet.
apple watch
Het grote aantal oudere gebruikers (77%) met een leeftijd tussen 35 en 55+ maakt de Apple Watch toch wel een speeltje voor bejaarden. Bijna 1/3 van de Apple Watch eigenaren heeft een 55+ leeftijd. In al die Apple Watch commercials zien we die nooit? Misschien voelen die 55+ gebruikers zich wel jonger als ze een Apple Watch dragen……