Apple Watch is leuk speeltje voor de Apple fanboys en -girls maar je kan hem voorlopig beter niet kopen

Het embargo op de reviews over de Apple Watch is verstreken en na een rondje langs de velden blijkt dat het slimme horloge van Apple nog steeds niet heel slim is. Op zich niet vreemd want dat constateerden we vorige maand ook al tijdens de (her)introductie van de Apple Watch.

Volgens de meerderheid van de reviews werkt de software van de Apple Watch stroperig en als het al werkt dan raken de meeste reviewers niet echt opgewonden van de functies van het horloge. Er zijn blogs die denken dat het een geheel nieuw product is maar smartwatches bestaan natuurlijk al veel langer. Het is daarom niet zo als bij de lancering van de allereerste iPhone of iPad iets geheel nieuws waar ook iedereen op zit te wachten. Toch is de Apple Watch wel een van de beste smartwatches die je op dit moment kan kopen maar dan klagen veel reviewers weer over de prijs.
AAPL watch
Net zoals wij ziet ook The Wall Street Journal het nut er niet van in om nu meteen een Apple Watch te kopen. Dat is opmerkelijk omdat de krant vaak positief is over Apple en daardoor ook vaak exclusief nieuws van Apple krijgt toebedeeld. De Apple Watch werkt samen met een iPhone en veel reviewers merken op dat je bepaalde functies van de Apple Watch veel beter, sneller en handiger kan doen met je iPhone. Er is daadoor geen directe noodzaak om het horloge te gebruiken.
Apple Watch

We hebben zelf ook een van de gelukkigen gesproken die al in het bezit is van een Apple Watch en diegene gaat zelfs iets verder dan de bevindingen in zijn eigen review. De software van de Apple Watch is erg traag en werkt nog niet goed. Er zijn vaak momenten dat je denkt dat het horloge is vastgelopen waarna hij dan toch weer ineens werkt. Dat kan Apple oplossen via een software update maar dan is het horloge nog steeds niet de moeite waard om te kopen op dit moment. De functies die erop zitten zijn leuk maar de apps op je iPhone kunnen dat 1000x beter. Op de vraag of we er ook een moeten kopen kregen we het advies om ons geld in betere dingen te investeren.

Dat hadden we min of meer al besloten maar Apple gaat de komende tijd via een media campagne iedereen proberen te overtuigen waarom je toch een Apple Watch nodig hebt. Als je even doordenkt zal je snel begrijpen dat er geen noodzaak is om een Apple Watch te hebben. Bij de iPhone is die er wel, dat is precies het verschil.
apple watch