Apple Watch 2 brengt volgens analist Kuo weinig vernieuwing en redesign van Apple’s wearable komt pas in 2017

Dat de huidige Apple Watch geen hit is wisten we al maar het is altijd prettig als analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities dat ook kan onderbouwen met cijfers. Vorig jaar na de introductie bleek al snel dat Apple geen cijfers bekend maakt over het aantal verkochte Apple horloges. Er is wel een schatting gemaakt door deskundigen en die vermoeden dat Apple vorig jaar 10.6 miljoen Apple Watches heeft verkocht. Dit jaar zal dat aantal minder zijn en zelfs de komst van de Apple Watch 2 gaat daar niet veel aan veranderen.

Kuo schat dat er dit jaar zo’n 7,5 miljoen Apple Watches worden verkocht. Dat heeft er mee te maken dat de eerste generatie Apple Watch geen onmisbare applicaties heeft, slechte stand-by tijd en weinig functies. Kuo denkt ook dat de Apple Watch 2 pas in het derde kwartaal van dit jaar op de markt verschijnt. Volgens zijn bronnen zal de introductie plaatsvinden samen met de lancering van de iPhone 7.

Qua uiterlijke vernieuwing moet je niet veel van de Apple Watch 2 verwachten volgens Kuo. Die vernieuwing zien we pas in 2017. De wearable van Apple zal onder de motorkap dit jaar wel beter worden en mischien ook worden voorzien van een FaceTime video camera maar veel meer moet je er niet van verwachten. Afgelopen weekend was er overigens een andere analist die beweerde dat de Apple Watch 2 zo’n 20 tot 40% dunner is dan zijn voorganger en binnen 2 tot 3 maanden op de markt komt.
hermes apple