Apple verkocht weer een record aantal iPhones het afgelopen kwartaal maar de groei lijkt over

Apple stuurde zojuist het persbericht met de kwartaalcijfers over de maanden oktober, november en december 2015. Belangrijke cijfers omdat hier ook de decemberverkopen in zijn verwerkt. Apple verkocht 74,8 miljoen iPhones, 16,1 miljoen iPads en 5,3 miljoen Macs.

De omzet was $75.9 miljard en daarvan is $18,4 miljard winst. Hoger dan in dezelfde periode vorig jaar want toen stopte de teller op een omzet van $74.6 miljard en $18 miljard winst.

Er zijn weer meer iPhones verkocht ten opzichte van vorig jaar maar de groei is minimaal. Dit jaar gingen er het afgelopen kwartaal 74.8 miljoen iPhones over de toonbank, dat zijn 34,000 per uur. Vorig jaar waren het 74.5 miljoen iPhones. Het aantal verkocht Macs daalde van 5,5 miljoen stuks naar 5,3 miljoen en de daling van het aantal verkochte iPads zet zoals verwacht nog steeds door. Vorig jaar verkocht Apple in dezelfde periode nog 21.4 miljoen iPads terwijl er dit jaar maar 16.1 miljoen zijn verkocht.

Over het aantal verkochte Apple Watches doet Apple geen mededelingen en dat heeft volgens insiders te maken met de tegenvallende verkoop van het slimme horloge wat nog niet slim genoeg is. Volgens Tim Cook zijn er in december een record aantal verkocht.
iPhone 6s