Apple verkocht afgelopen kwartaal een recordaantal Macs, iPhones en iPads

Apple maakte via een persbericht de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal bekend dat eindigde op 25 december 2010. De omzet was $26,74 miljard en de winst $6 miljard. Ter vergelijking vorig jaar was de omzet $15,68 miljard met een winst van $3,38 miljard. Apple weet met deze cijfers ook analisten te overtreffen want die hadden de omzet twee miljard dollar lager ingeschat.

In het afgelopen kwartaal verkocht Apple 4,13 miljoen Macs en 2,9 miljoen (70%) daarvan zijn portable Macs. Daarmee is de opmars van de Mobiele Mac weer overtroffen ten opzichte van de kwartaalcijfers van vorig jaar en de vraag naar de nieuwe MacBook Air overtreft alle verwachtingen.

In het afgelopen kwartaal verkocht Apple 16,24 miljoen iPhones, 19,45 miljoen iPods en 7,33 miljoen iPads. Daarmee verkoopt Apple meer iPads dan Macs en Apple blijft de grootste leverancier van mobiele apparaten in de wereld. In 2010 verkocht Apple in totaal 14.8 miljoen iPads. 62% van de hardware verkoopt Apple buiten de Verenigde Staten.

De verkoop van de iPhone steeg ten opzichte van de kwartaalcijfers van een jaar geleden met 86%. Sinds de introductie van de iPhone in 2007 zijn er inmiddels 90 miljoen verkocht. Op dit moment zijn er wereldwijd 160 miljoen iPhone, iPod touch en iPads verkocht.

Door het ziekteverlof van Steve Jobs daalde het aandeel Apple vandaag iets op de Amerikaanse beurs maar $6 miljard winst maakt een hoop goed op de beursvloer want het aandeel staat op dit moment op 350

Bron: Persbericht Apple afbeeldingen via: Macworld