Apple verhoogt prijzen in de (online) Apple Store omdat de euro in waarde daalt

Apple heeft de prijs van een aantal producten in de (online) Apple Store aanpast aan de prijs van de Amerikaanse dollar. Dit komt door de lage eurokoers ten opzichte van de dollar waardoor Apple de prijzen moet verhogen. Zo kost een 15-inch MacBook Pro geen  € 1,999 meer maar € 2,249 en die €249 is door de dalende euro een behoorlijk prijsverschil.

Apple past wel vaker de prijzen aan vanwege valutaschommelingen. De laatste keer stopte Apple zelfs even met de verkoop van Apple hardware in Rusland vanwege de koersval van de Russische roebel. Sommige producten werden hierdoor ineens 35% duurder. In Nederland is dat gelukkig nog niet het geval maar als we de verhoging van de 15-inch MacBook Pro als voorbeeld nemen dan moet je al gauw rekenen op zo’n €125 per duizend euro of zo’n €62 voor een product van €500.

Daarom kost het instapmodel van de Apple Watch hier binnenkort geen €350 maar €400 en dat is best veel geld. Apple is gisteren begonnen met het omprijzen van de producten en dat duurt even voordat het effect heeft op alle producten die te koop zijn via de (online) Apple Store(s).

We zagen dat veel retailers de prijsverhoging van de Apple producten ook nog niet meegekregen zo kost de 15-inch MacBook Pro die we hierboven als voorbeeld hebben genomen bij de MediaMarkt nog steeds € 1999. Mocht je dus op zoek zijn naar nieuwe Apple hardware loont het dus om even verder te kijken dan de Apple Store.
prijzen