Apple Store in Haagse passage is groter dan je denkt

De Apple Store in de Haagse Passage is de afgelopen week voorzien van een zwarte houten wand om nieuwsgierige pottenkijkers op afstand te houden.

foto-1

Maar er is meer aan de hand in de Haagse Passage. In de Apple Store in de Passage zit een loopbrug die in verbinding staat met een pand aan de overkant en daar liep vanmiddag een bouwvakker over die vanuit de toekomstige Apple Store in het pand aan de overzijde verdween.

foto

Toeval of niet maar dat pand in de Passage aan het Achterom is ook voorzien van dezelfde pionnetjes en dezelfde zwarte betimmering als de Apple Store aan de overzijde. Bouwvakkers uit de toekomstige Apple Store werken ook in de twee panden aan de overzijde. Voor de fijnproevers in de twee panden zat eerst een bakker en een kinderschoenenwinkel.

Update: @vanderklaauw hoorde dat de Haagse Apple Store in de Passage de grootste van Europa is.

Update II: het pand aan de overkant blijkt het toekomstige pand van schoenwinkel Ecco te worden. Dat daar dezelfde bouwvakkers als in de Apple Store werkzaam zijn komt door door de UNESCO-status van de Passage. Niet elke aannemer mag werk uitvoeren aan de beschermde panden van het historisch monument.