Apple Store Den Haag kan de boom in want de kerstboom komt alsnog in de Passage

Als je op MobileMac schrijft dat de Apple Store in Den Haag dit jaar niet open gaat lees je dat niet op andere Nederlandse Apple gerelateerde websites. Niet dat ze MobileMac niet lezen maar Apple blogs onderling zwijgen elkaar het liefst dood. We hebben nog steeds geen idee waarom dat is maar het blijft toch elke keer een zielige constatering. Ze schrijven nog liever dat de Apple Store in Den Haag op 21 december open gaat terwijl dat inmiddels klinkklare onzin is.

Apple Store den haag 1

Desalniettemin ligt de bouw in de Apple Store in Den Haag al sinds september stil en kan niemand ons vertellen wat er aan de hand is. Volgens geruchten heeft Apple een conflict met de gemeente Den Haag maar wat dat dan zou zijn blijft vooralsnog giswerk. Het conflict zal niet gaan over de winkeltijden want vrijwel alle winkels in de Haagse binnenstad zijn al zeven dagen per week open en de MediaMarkt in Den Haag is bijna ook dagelijks open tot 22:00 uur, dus daar zal het probleem niet liggen. Volgens berichten die wij deze week per mail hebben ontvangen heeft het vooral met de bouwplannen van Apple te maken.

Apple Store den haag 2

De winkeliers in de Haagse Passage zijn het meer dan zat en na de protesten van de afgelopen weken komt er aanstaande zaterdag alsnog een kerstboom in de Haagse passage. Winkeliersvoorzitter Arnold Muijser liet dit gisteren aan Omroep West weten. Aanstaande zaterdag is de kerstboom aan het eind van de ochtend in een andere deel van de passage weer in vol ornaat te bewonderen. Wij vragen ons af of die kerstboom het aanzicht van de Passage zal veranderen want zelfs als je er doorheen loopt op een rode loper is het op dit moment vooral vergane glorie en voor de passant die niet weet dat er er ooit een Apple Store komt in het mooiste pand van de Passage zit er in het hart al bijna een jaar een vreemde lange zwarte omheining.

De gemoederen over de kerstboom liepen afgelopen week hoog op. Voor het eerst in tien jaar stond er geen kerstboom in de Passage op verzoek van Apple omdat de kerstboom het zicht op de Apple Store zou belemmeren. Zoals we deze week al schreven valt er voorlopig helemaal niets te belemmeren want de Apple Store in de Passage in Den Haag is voorlopig nog een bouwval.