Apple Premium Reseller eBizcuss sleept Apple voor de rechter

Dat het niet goed gaat met de Franse Apple Premium Reseller eBizcuss kon je al eerder lezen op MobileMac. Inmiddels gaat het nog slechter en dat komt niet door de economische crisis maar omdat het grootste netwerk van Apple winkels in Frankrijk en België nog nauwelijks hardware ontvangt van Apple. Apple producten zijn direct verkrijgbaar via Apple zelf terwijl je voor een vergelijkbaar product dagen moet wachten als je het koopt via eBizcus.

eBizcuss heeft in Frankrijk 200 medewerkers in 15 winkels en is inmiddels hard op weg om failliet te gaan. Het aandeel van de Apple Premium Reseller daalde sinds vorig jaar met 50%. iPhones en iPads zijn in de meeste winkels van eBizcuss niet te koop terwijl ze een paar staten verderop volop te koop zijn in de officiële Apple Store.

eBizcuss wil nu Apple voor de rechter slepen vanwege misbruik van de machtspositie, misbruik van economische afhankelijkheid, en oneerlijke concurrentie. De klacht tegen Apple zal vandaag bij de Rechtbank van Koophandel in Parijs worden ingediend. Volgens een schatting heeft eBizcuss door de handelswijze van Apple al 100 miljoen euro aan inkomsten misgelopen. eBizcuss overweegt ook een klacht in te dienen bij de Franse mededingingsautoriteit.

Een koper had interesse in de overname van eBizcuss maar die heeft vermoedelijk inmiddels dit artikel gelezen….