Apple Media Event is op 21 maart

We schreven het vanmorgen vroeg al, Apple gaat het media event van 15 maart een week uitstellen. De vermoedelijke nieuwe datum was 22 maart maar dat leek ons dan weer onwaarschijnlijk. Op diezelfde dag treffen Apple en de FBI elkaar namelijk in de rechtbank over het ontgrendelen van een iPhone van een een terrorist. De zaak heeft inmiddels zo’n gigantische media aandacht gekregen zodat de aankondiging van nieuwe Apple hardware op dezelfde dag niet echt zinvol zou zijn.

Inmiddels hebben we een nieuwe datum via de enige echte betrouwbare bron over dit soort evenementen. Volgens John Paczkowski gaat Apple het media event op 21 maart houden en ja je hebt het vanmorgen goed gelezen dat is één dag voordat Apple en de FBI elkaar treffen in de federale rechtbank:

Apple’s first media event of 2016 will occur one day prior to the company’s March 22 showdown with the government over a motion that would compel it to help hack an iPhone used by one of the San Bernardino terrorists.

Op het media event gaat Apple naast nieuwe horlogebandjes voor de Apple Watch ook nog een kleinere versie van de iPad Pro en een verbeterde versie van de iPhone 5s lanceren. De naam voor het nieuwe toestel is volgens de laatste geruchten: iPhone SE.
note