Apple-medewerkers zeggen tegen de Wall Street Journal dat de Apple Watch dommer is dan je denkt

Als de Wall Street Journal het schrijft dan is het waar en de krant heeft vandaag een interesant artikel over de Apple Watch waaruit blijkt dat de ambities van Apple op dit moment te hoog gegrepen zijn om een geavanceerd horloge te maken die betrouwbare gezondheidsmetingen kan doen. Apple had wilde plannen maar de meeste daarvan zijn technisch (nog) niet haalbaar of moeten nog worden goedgekeurd door medische colleges om enige status te krijgen.

In de krant laten anonieme medewerkers van Apple weten dat ze het project intern zien als een zwart gat waar 4 jaar lang vanaf 2011 veel aan mensen en middelen is ingestopt maar waar nog weinig is uitgekomen. Apple wilde het horloge geavanceerde metingen laten doen naar de hartslag, bloeddruk en het stressniveau van een Apple Watch gebruiker maar de resultaten zijn niet goed genoeg. Dat lag aan de ene kant aan de beschikbare hardware om die gegevens te meten maar ook aan de manier waarop je een Apple Watch draagt. Een meting van een Apple Watch die losjes om je pols hangt is minder betrouwbaar dan als je het horloge strak op je huid hebt zitten en beharing is blijkbaar ook een stoorzender voor de metingen voor de sensoren die veelal aan de onderkant van het horloge zitten.

Een aantal functies zijn nog niet door medische toezichthouders goedgekeurd en kunnen daardoor nog niet in de eerste versie van de Apple Watch worden geïmplementeerd. De eerste versie van de Apple Watch moet je dus zien als een tool die vooral de notificaties van je iPhone toont en meer dan een stappenteller die ook je hartslag kan meten is het niet.

Probleem van het Apple na Steve Jobs is toch wel een beetje dat ze het horloge nu toch op de markt brengen dit voorjaar. Onder Jobs was het horloge pas op de markt verschenen als het ook echt af was en dat lijkt nu niet het geval te zijn als we het artikel in The Wall Street Journal moeten geloven. De Apple Watch is vanaf april te koop vanaf €349 en dat geld kan je dus beter investeren in iets anders.

Bij Apple is er inmiddels ook enige paniek uitgebroken maar omdat dat niet meetbaar is worden er inmiddels software ontwikkelaars ingevlogen om ze over de streep te trekken om hun Apple Watch-apps bij Apple in te leveren. Een eerdere oproep om dat te doen had tot nu toe niet het gewenste resultaat en nu er blijkbaar e.e.a. aan functionaliteit wegvalt moet er snel gezocht worden naar vernieuwende apps om het horloge op te leuken.
sensoren Apple Watch