Apple logo is zo herkenbaar dat UCLA studenten het niet meer herkennen

Sluit je ogen en pak een pen en papier en teken het Apple logo vanuit je geheugen. Dat vroegen psychologen van de Universiteit van Californië aan 85 studenten en slechts 1 had het goed.
apple logo
De wetenschappers vroegen vervolgens aan een andere groep vrijwilligers om het correcte Apple logo aan te wijzen uit de onderstaande afbeeldingen. Deze resultaten waren ook bedroevend. Slechts 50% had het goed en wist het juiste Apple logo te vinden in de derde rij, derde van boven.
ucla Apple logo
Vreemd zijn de resultaten niet want uit vergelijkbaar onderzoek uit de jaren 70 kwamen ook al dit soort gegevens naar boven. Proefpersonen waren toen ook niet in staat om basis details van een Penny, vergelijkbaar met de euro van nu te herinneren. Het is volgens de wetenschapper goed mogelijk dat over-exposure van het Apple logo mensen blind maakt voor de details. Waarom zou je iets opslaan in je geheugen wat je toch al vrijwel dagelijks ziet. Daarom gaan mensen ook een appel tekenen omdat het logo volgens hun directe geheugen er zo uit zou moeten zien.