Apple leverancier Foxconn maakt gebruik van 430,000 onderbetaalde (minderjarige) studenten

De gemiddelde iPhone, iPad of Mac gebruiker maakt het helemaal niet uit hoe Apple producten worden gemaakt. De release van de iPad 3 of iPhone 5 is belangrijker dan de werkomstandigheden van een arbeider in China. Dat de gemiddelde fabrieksarbeider in de Foxconn fabrieken die Apple gebruikt voor de productie van Apple hardware het niet best heeft gehad de afgelopen jaren is inmiddels algemeen bekend. Apple zet inmiddels alles op alles om te zorgen dat de medewerkers in vaste dienst het goed hebben maar Foxconn maakt ook massaal gebruik van stagiaires en die kan je vergelijken met moderne slaven.

Foxconn heeft een zeer uitgebreid stage programma en met hulp van de overheid, scholen en de Foxconn fabriek zelf worden veel minderjarige studenten verplicht ingezet als stagiair. Dat zijn ook meestal de personen die vorig jaar massaal van het dak sprongen. Volgens Ross Perlin, auteur van Intern Nation heeft Foxconn het grootste stage programma ter wereld en ook het meest  uitbuitende.

De studenten krijgen kost en inwoning plus 50% van het salaris van een fabrieksarbeider. In gewoon Nederlands een paar kwartjes per dag. Ze doen daar volgens de Foxconn directie werkervaring op maar iedereen snapt dat ze daar een harde les krijgen in economie en globalisering. Om aan de toenemende vraag van gadgets te voldoen huurt Foxconn alleen al zo’n 180,000 stagiaires in gedurende de zomermaanden. Volgens studentenorganisaties zoals Students and Scholars Against Corporate Misbehavior (SACOM) is dit aantal veel groter. Ze schatten dat er soms momenten zijn dat van de 1.3 miljoen Foxconn medewerkers er 430.000 stagiaires werken in de Fabrieken.

Vreemd genoeg worden in al die mooie rapporten van Apple waarin staat dat het steeds beter gaat de stagiaires nooit genoemd. Zo ook in alle Apple Supplier Responsibility Reports . Ook de mainstream Westerse media heeft het tot nu toe nooit gehad over het massaal gebruik van stagiaires, lees (minderjarige) studenten. De studenten vallen tussen wal en schip omdat ze niet worden gezien als medewerker door vakbonden en als er een controle of audit is bij de Foxconn fabrieken, verspreiden ze de werknemers zodat de studenten niet opvallen.

Because [indirect workers] are not directly hired by the factories, the factories will say, ‘we are not responsible for taking care of them.

Pijnlijk is ook dat de studenten aanzienlijk langer moeten werken dan de arbeiders in vaste dienst. Ze hebben geen rechtsbescherming, kunnen geen beroep doen op hulp of een extra bijdage in geval van letsel, over-werk of onderbetaling. Als ze klagen, komen hun diploma’s in gevaar.

Het is duidelijk dat het gebruik van werkstudenten een vorm is van onvrijwillige arbeid of zoals we op Twitter lazen een vorm van moderne slavernij. Op papier is het verboden door Apple maar in de praktijk ziet het er heel anders uit. Deze week maakte Apple bekend dat de onafhankelijke accountant Fair Labor Watch Foxconn gaat onderzoeken. Het meest recente Apple Supplier Responsibility Report maakt geen melding van stageplaatsen. Foxconn’s stages zijn gemeld in de Chinese media maar hebben tot nu toe niet de westerse media bereikt. Dit bericht gaat alleen over Foxconn maar het probleem in China is natuurlijk veel groter. Misbruik van stagiairs is mogelijk door onderlinge afstemming van lokale overheden en scholen.

Dat Apple als grootste klant nog steeds gebruik maakt van Foxconn is natuurlijk een schande en dat ze niet op de hoogte is van het misbruik van (minderjarige) studenten is nog erger. Het volledige artikel over de Foxconn stagiaires kan je hier lezen.

Vandaag verscheen op The Next Web nog een artikel met de onderstaande infographic waaruit blijkt dat de werkomstandigheden in de Foxconn fabrieken aanzienlijk beter zijn dan het landelijke gemiddelde in China. Helaas staat er in het bericht niets over het gebruik van stagiaires….