Apple heeft 52% van de slimme horloge markt in handen maar in het echt zien we daar weinig van

De mensen die ik (persoonlijk) ken met een Apple Watch zijn nog steeds op één hand te tellen. Vreemd want uit onderzoek blijkt dat Apple inmiddels 52% van de slimme horloge markt heeft weten te veroveren. In het dagelijks leven zie ik daar nog weinig van. Terwijl de opkomst van de iPhone om mij heen inmiddels ebola achtige vormen begint aan te nemen staat de verkoop van de Apple Watch vrijwel gelijk aan een custom build Rolls Royce.

Tijdens de kerstdagen hebben veel Nederlanders een Apple Watch gekregen en veel daarvan zag ik op tweede kerstdag al op marktplaats verschijnen, vaak aangeboden in ongeopende verpakking. Blijkbaar zien veel mensen het nut van een slim horloge niet en nemen ze niet eens de moeite om het uit te proberen.

De verkoop van een aantal van die Apple Watches op Marktplaats heb ik bijgehouden en ik heb ook contact opgenomen met een aantal verkopers. Daaruit blijkt dat er nog steeds weinig animo is voor het slimme horloge van Apple. Zelfs als de Apple Watch in ongeopende verpakking €100 onder de verkoopprijs wordt aangeboden is het slimme horloge van Apple erg moeilijk te verkopen.

Ter vergelijking, als je een 64GB iPhone 6s voor een bedrag met €100 onder de kostprijs op Marktplaats zet is hij binnen een paar uur verkocht. Bij de Apple Watch is dat anders en duurt dat in sommige gevallen zelfs weken. Een indicatie dat er nauwelijks vraag is naar de Apple Watch.

Zelf kreeg ik onlangs van een niet nader te noemen webshop het aanbod om een banner op MobileMac te plaatsen en in ruil daarvoor zouden ze mij dan een Apple Watch geven. Een zeer aantrekkelijk aanbod om eindelijk eens een Apple Watch te testen maar ik heb er voor gekozen om de lezers van MobileMac niet lastig te vallen met banners en verwijzingen naar webshops waar niemand iets aan heeft.

Toch jeukt het zolangzamerhand een beetje omdat je met een Apple Watch inmiddels een GoPro op afstand kan bedienen en misschien moet ik in het nieuwe jaar ook eens gaan trimmen (joggen). Dan is zo’n hartslagmeter best handig.

De gemiddelde marktwaarde van een Apple Watch op Marktplaats is inmiddels zo’n €300 en voor dat geld wil ik best zo’n slim horloge kopen en er een review over schrijven…. Anyone?
Apple Watch