Apple gaat 10-jarig jubileum van de Apple Stores aanstaande zondag vieren

We schreven vorige week al dat medewerkers van de Amerikaanse Apple Stores een uitnodiging hebben ontvangen voor een geheime bijeenkomsten op zondag 22 mei. Zaterdagavond moet een deel van de medewerkers al aanwezig zijn en zij krijgen in de nachtelijke uurtjes een training. Dit heeft een bezoeker van de Apple Store in Fresno, Californië onlangs ontdekt op een bulletin board in een ruimte die niet toegankelijk is voor klanten. Inmiddels komen er meer geruchten binnen dat al het personeel van de Apple Stores in de Verenigde Staten op zondag 22 mei aanwezig moet zijn voor een geheime bijeenkomst. Waar de bijeenkomst over gaat blijft giswerk maar het zou te maken kunnen hebben met het 10-jarig bestaan van de Apple Stores. De eerste twee Apple Stores openden op 19 mei 2001 hun deuren.

Apple medewerkers mogen geen mobiele telefoons meenemen naar de bijeenkomst en moeten een NDA verklaring tekenen. Verschillende Apple Stores hebben al hardware voor de bijeenkomsten ontvangen maar de medewerkers die gelekt hebben over de bijeenkomst kunnen alleen melden dat het materiaal achter slot en grendel staat. Alle ramen van de Apple Stores worden voorzien van zwarte gordijnen zodat voorbijgangers niets kunnen opvangen. De medewerkers hebben inmiddels via de Apple corporate website gigabytes aan data moeten downloaden wat voorzien is van een wachtwoord. Het bestand heeft de titel “training” en het wachtwoord ontvangen de medewerkers pas dit weekend.

Het tienjarig bestaan van de Apple Stores is officieel aanstaande donderdag, 19 mei maar het lijkt er op dat Apple het later gaat vieren op zondag 22 mei. Wat we aanstaande zondag te zien krijgen is zoals altijd volstrekt onduidelijk. Een nieuw product, nieuwe hardware of gewoon een dag met waanzinnige aanbiedingen om het 10-jarig jubileum van de Apple Retail Stores uitbundig te vieren?