Apple Benelux en je verkoper erkent nu ook een wettelijk EU-garantie van minimaal 2-jaar

Het duurde even voordat Apple de wettelijke EU-garantie wilde erkennen maar mogelijk door Italiaanse druk heeft Apple de Nederlandse webpagina met juridische informatie over wettelijke garantie aangepast:

“Als je een product van Apple koopt, gelden naast de dekking die je volgens de beperkte garantie van Apple van één jaar en het optionele AppleCare Protection Plan hebt, ook nog de garantiebepalingen die je conform het consumentenrecht van de Europese Unie geniet. Ook voor producten van andere fabrikanten dan Apple die je bij Apple koopt, gelden de garantiebepalingen van de Europese Unie”.

In Jip-en-Janneketaal betekent dat dat Apple in Nederland en België nu eindelijk het  consumentenrecht van de Europese Unie erkent en dat je op sommige Apple producten zelfs een garantie krijgt die langer duurt dan 2 jaar na de leveringsdatum. Gedurende de conformiteitsperiode kunnen consumenten onder meer aanspraak maken op kosteloze reparatie of vervanging indien een product niet aan de overeenkomst beantwoordt staat er op de website van Apple.

Als je aanspraak wil maken na het eerste jaar garantie moet je contact opnemen met de verkoper om aanspraak te maken op de rechten die uit het consumentenrecht voortvloeien.

Op 22 maart schreven we het volgende naar aanleiding van een uitspraak van de Italiaanse rechter:

Wij verwachten dat door de uitspraak van vandaag de Apple garantie periode en de misleidende verkoop van AppleCare in de Benelux ook snel recht gezet zal worden.

Apple heeft dat binnen een week gedaan met de erkenning van de garantiebepalingen van de Europese Unie: