Apple: alle appels zijn van ons

Dat Apple een kruistocht is begonnen om de iPhone en iPad kopieën van de markt te halen vanwege de schending van intellectueel eigendom kunnen we nog wel begrijpen maar Apple slaat soms wel een beetje door. Apple gaat Sichuan Fangguo Food Co een Chinees voedselbedrijf aanklagen omdat ze het Apple logo hebben gekopieerd.

Volgens de advocaten van Apple lijkt het Chinese logo erg op het universele Apple logo en dat mag niet. Het Fangguo logo bestaat al sinds 1980 en is destijds ontworpen door een grafisch ontwerp bureau in Beijing. Volgens de directeur van Fangguo had hij in 1980 zelfs nog nooit gehoord van Apple uit Cupertino en is de enige gelijkenis die hij heeft kunnen ontdekken het blaadje wat ook nog eens anders ontworpen is dan het blaadje van het Apple logo. Wij vinden het logo overigens meer lijken op het logo van LG.

Het is niet de eerste keer dat Apple zo’n belachelijke rechtszaak begint. Eerder klaagde Apple de stad New York aan vanwege het gebruik van het gestyleerd Big Apple logo dat de stad had laten ontwerpen voor een campagne om de stad groener te maken.