Apple aangevallen door hackers

Apple liet vandaag aan persbureau Reuters weten dat ze is aangevallen door een groep Chinese hackers die eerder ook Facebook hebben aangevallen. Het gaat om een vrij beperkt aantal Macs in het Apple netwerk die een website voor app ontwikkelaars hebben bezocht en daarna geïnfecteerd zijn geraakt. Dat is wederom gedaan via een  java-plugin. De exploit kan op afstand door Apple worden bestreden door de Java plug-in op Macs op afstand uit te zetten maar of Apple daar in Nederland al mee is begonnen is niet duidelijk. Tot die tijd kan je zelf Java uitschakelen via Safari, Voorkeuren, Beveiliging en deactiveer het vinkje bij Activeer Java.

Apple liet aan Reuters weten dat ze later vandaag een tool vrijgeeft die Apple medewerkers bescherming moet bieden tegen aanvallen van hackers. Of de tool voor alle Mac gebruikers beschikbaar komt is niet duidelijk.

Eerder dit jaar waarschuwde het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid ook al voor een groot lek in Java op Macs. Het ligt voor de hand dat de Chinese hackers via een exploit kit nu weer gebruik maken van het Java lek in een gewijzigde vorm. De Exploit code voor het Java lek staat gewoon online en kwaadwillenden kunnen daarmee experimenteren, of erger zoals een geheime Chinese militaire eenheid.

aapl china