Amerikaanse ministerie van justitie gaat in hoger beroep om iPhone van drugsdealer door Apple te laten ontgrendelen

Vorige week stelde een federale rechter in New York dat de Amerikaanse overheid Apple niet kan dwingen om een iPhone van een drugsdealer te ontgrendelen. De FBI stelt dat het wel kan en misbruikt daarvoor een wet, de zogenaamde All Wrists Act uit 1789. Volgens de rechter in New York hoeft Apple niet tegen zijn wil aan de wensen van de overheid te gehoorzamen.

De Amerikaanse overheid gaat in hoger beroep om Apple alsnog te dwingen om de iPhone van de drugsdealer te ontgrendelen. De overheid stelt ook dat Apple voorheen wel heeft meegewerkt aan het ontgrendelen van iPhones van verdachten. Apple wil dit nu ineens niet meer doen omdat alle media aandacht op het bedrijf is gericht volgens het ministerie van justitie. Dat komt volgens de aanklagers ook door de lopende zaak om het ontgrendelen van een iPhone van een terrorist die een aanslag pleegde in San Bernardino.

Apple geeft aan dat ze de eerdere uitspraak van de rechter in New York kunnen onderbouwen, het ontgrendelen gaat volledig in tegen de principes van de grondwet. Apple gaf eerder ook aan dat met het ontgrendelen van de iPhone van een terrorist de privacy van miljoenen iOS gebruikers in gevaar komt.
apple fbi