Aandeel Apple stortte op onverklaarbare wijze in maar is inmiddels weer hersteld

Sommige berichten van analisten begrijp je beter als je daarna naar het aandeel Apple kijkt. Zo ook het bericht gisteren over het succes van de MacBook Air die inmiddels volgens analisten meer dan 3 miljard per jaar aan omzet weet te genereren. Een bericht wat in de Verenigde Staten nogal wat ophef veroorzaakte omdat een bijstelling van analist Mark Moskowitz van JP Morgan meestal zorgt voor een directe impuls van het aandeel Apple.

Dat is voor het eerst niet helemaal gelukt want het aandeel Apple opende gisteren hoog op $328 maar stortte aan het eind van de middag onverklaarbaar in naar $318.33. Een koersval van $10 lijkt weinig maar dat is sinds december 2010 niet meer voorgekomen. Wellicht kwam het door het bericht dat Apple de release van de MacBook Air uitstelt tot na de OS X Lion release? Inmiddels staat het aandeel weer op €325.

RIMM, fabrikant van de BlackBerry en de PlayBook had minder geluk want na de bekendmaking van de kwartaalcijfers stortte het RIMM aandeel in met 16% en dat heeft er voornamelijk mee te maken dat de BlackBerry PlayBook geen succes is. Volgens RIMM zijn er 500,000 PlayBooks verscheept en dat wil dus niet zeggen dat ze ook verkocht zijn. Dat bleek eerder ook bij de Galaxy Tab die vooral erg populair was en is op de planken van de leveranciers.