watchOS 3 brengt meer snelheid vanaf de herfst

Tijdens het Special Event eerder vandaag toonde Apple wat je in het najaar kan verwachten qua software. De keynote begon met de introductie van watchOS 3. Het besturingssysteem voor het horloge van Apple zal 7x sneller zijn en de wachttijd voor het openen van je favoriete applicaties zal minimaal zijn. Dit komt omdat favoriete applicaties op de achtergrond updaten zodat ze informatie meteen kunnen tonen als je een app opent.

Apple liet ook de de Breathe app zien die ontworpen is om stress tegen te gaan en je beter te leren ademen. De Activity app is nu in staat om informatie met vrienden of je personal trainer te delen en te vergelijken.
apple watch workout
Via de knop aan de zijkant van je Apple Watch open je met WatchOS 3 een dock met je recente en favoriete apps, deze zijn direct te openen zonder wachttijd. Net als bij iOS kan je snel swipen door de apps. Een swipe naar boven opent het Control Center en met een swipe naar beneden open je het Notificatie Center.

watchOS 3 brengt ook een noodfunctie om 112 te bellen en daarnaast ook meteen je persoonlijke contact voor noodgevallen. Dit activeer je door de knop op zijkant van de Apple Watch ingedrukt te houden. De noodoproep kan gedaan worden via een verbinding via je iPhone of via WiFi.
watchOS 3 is vanaf de herfst gratis verkrijgbaar en software ontwikkelaars kunnen meteen vandaag al aan de slag met WatchKit voor watchOS 3.
WatchOS3_Hero_Tumbles_PR-PRINT