Software ontwikkelaars houden zich nog nauwelijks bezig met Apple’s watchOS

Tim Anglade is vice president van de mobiele database Realm en heeft daarmee een zeer goed inzicht waarmee software ontwikkelaars zich bezig houden. Miljoenen software ontwikkelaars gebruiken Realm en daar valt op dat er nog maar weinig software ontwikkelaars zijn die software ontwikkelen voor de Apple Watch.

Met iOS en tvOS voor Apple TV is qua ontwikkeling weinig aan de hand maar van het watchOS platform raken nog maar weinig ontwikkelaars opgewonden. Wekelijks worden er zo’n 1000 nieuwe iOS applicaties ontwikkeld, 10 tvOS apps en hooguit 1 Watch app.

Je kan gerust stellen dat de eerste generatie Apple Watch bij software ontwikkelaars geen enkele prioriteit meer heeft. De komst van watchOS 2 met native apps heeft daar blijkbaar ook weinig aan kunnen veranderen. Als je een Apple Watch gebruikt dan snap je dat ook wel. De huidige Apple Watch is gewoon niet krachtig genoeg om native apps te kunnen draaien. Ze hebben een bepaalde stroperigheid waardoor je al gauw gaat denken dat je horloge is vast gelopen.

Het is vrij logisch dat software ontwikkelaars hun energie daar nu niet in willen steken. Over twee weken verwachten wij de aankondiging van de tweede generatie Apple Watch en de WWDC 2016 van 13 tot en met 17 juni zal vast wel weer software ontwikkelaars weten te inspireren om software te maken voor een snellere Apple Watch 2 met nieuwe mogelijkheden.
apple watch