Is de Apple Watch uitverkocht door de grote vraag of door productieproblemen?

Sinds vanmorgen heeft Apple te tekst dat de Apple Watch vanaf 24 april verkrijgbaar is in de Verenigde Staten van de website verwijderd. Er staat nu (weer) dat de Apple Watch in 2015 verkrijgbaar zal zijn. De Apple Watch is nog wel online via de website van Apple te bestellen via een pre-order maar de levering is dan pas in juni. Slecht nieuws voor de Apple Watch fans in Nederland want door de grote vraag zal de komst van het slimme horloge naar Nederland vermoedelijk nu nog langer duren.

Opvallend is dat het wijzigen van de tekst op de Apple website gedaan is na de bekendmaking van de analyse van KGI Securities analist Ming-Chi Kuo. Hij maakte vannacht bekend dat Apple inmiddels al 2.3 miljoen pre-orders heeft verwerkt. Eerder deze week bleek al dat Apple alleen al in de Verenigde Staten bijna 1 miljoen Apple Watches heeft verkocht via een online pre-order. De verwachting is dat, dat aantal in de VS eind mei op 2.3 miljoen stuks zal staan.
apple watch
Kuo schat dat 85% van de bestellingen voor het goedkoopste model van de Apple Watch is en slechts 1% voor de exclusieve gouden Apple Watch Editie. Volgens Kuo is het ondanks het grote aantal pre-orders nog te vroeg om te concluderen dat de Apple Watch een succes is.

Dat Apple niet aan de grote vraag kan voldoen heeft volgens Kuo ook te maken met productieproblemen van de taptic engine (trilmotor) en het AMOLED display. Het display heeft problemen met een juiste kleurweergave zodat de leverancier niet voldoende goede schermpjes voor het horloge kan leveren.
S1