Apple Watch Sport kost in de VS nog maar €227 maar hier nog steeds €419

Zelf heb ik nog steeds geen Apple Watch om de simpele reden dat ik nog steeds het nut er niet van inzie. Ik heb een prima Traser horloge met een precisie uurwerk wat al jaren de tijd exact aangeeft. Als het 20:00 uur is dan is het ook 20:00 uur en geen seconde eerder of later. Ik kan er mee in de zee duiken en ik weet zeker dat het horloge impact heeft verwerkt die een Apple Watch nooit zal overleven.

Vrijwel alle functies van een Apple Watch kan ik ook prima doen met mijn iPhone en vermoedelijk ook veel beter. De toegevoegde waarde zie ik nog niet echt. Daarbij is de prijs van het instapmodel in Nederland nog steeds €419 terwijl je daar in de Verenigde Staten op dit moment nog maar $249 voor betaald en dat is omgerekend zo’n €227.

Dat prijsverschil zou mij wel over de streep kunnen trekken om een Apple Watch te kopen. Waarom het verschil op dit moment bijna €200 is blijft natuurlijk giswerk en ik begrijp ook wel dat je ook nog wat belasting moet betalen in de VS maar als je alles bij elkaar optelt betaal je hier toch wel erg veel geld voor een Apple Watch.

Best Buy geeft op dit moment overigens op alle Apple Watches $100 korting zodat je toch wel aardig wat kan besparen als je kennissen hebt die in de VS wonen of binnenkort op vakantie gaan. Als je dat niet hebt dan is hier een adres die er een tegen betaling voor je kan opsturen.

  • Apple Watch 42mm Stainless Steel Case – Milanese Loop $ 599 hier € 819
  • Apple Watch 38mm Stainless Steel Case – Milanese Loop $ 549 hier € 769
  • Apple Watch 42mm Space Black Stainless Steel Case – Sport Band $ 499 hier € 719
  • Apple Watch 38mm Stainless Steel Case – Sports Band $ 449 hier € 669
  • Apple Watch Sport 42mm Silver Aluminum Case – Sport Band $ 299 hier € 469
  • Apple Watch Sport 38mm Space Gray Aluminum Case – Sports Band $ 249 hier € 419

Oh ja en over zo’n 3 maanden komt Apple met een nieuw model, dan gaan ze hier ook vast in de uitverkoop…
aapl watch