Apple verkocht in één jaar meer dan 6.1 miljoen Apple Watches

Afgelopen dinsdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers van Apple vertelde Tim Cook iets nieuwswaardigs. Hij zei letterlijk: “unit sales of Apple Watch during it’s first year exceeded sales of iPhone in it’s first year”. We moesten het even opzoeken maar in het eerste jaar van de introductie van de allereerste iPhone gingen er exact 6.1 miljoen stuks over de toonbank. Apple verkocht in het eerste jaar dus meer dan 6.1 miljoen Apple Watches.

Volgens een schatting van analisten heeft Apple in het eerste kwartaal van 2016 maar liefst 2.2 miljoen Apple Watches verkocht. Daarmee heeft Apple wereldwijd een marktaandeel van 52% in handen. In het laatste kwartaal van 2015 was dat aandeel nog 63%. Ter vergelijking, Samsung verkocht in het afgelopen kwartaal 0.6 miljoen smartwatches en wist daarmee een marktaandeel van 14% te veroveren. De cijfers van andere fabrikanten zoals LG en Motorola zijn nu nog te verwaarlozen maar in de verkoop van die smartwatches zit ook een stijgende lijn.

De Apple Watch is net een jaar te koop en Apple heeft nog nooit exacte verkoopcijfers bekend gemaakt. Tim Cook gaf afgelopen dinsdag een indicatie waaruit je kan opmaken dat er meer dan 6.1 miljoen Apple Watches zijn verkocht van april 2015 tot en met april 2016. In december 2015 stond volgens analisten de teller op 5.1 miljoen stuks en het afgelopen kwartaal kwamen daar nog eens 2.2 miljoen Apple Watches bij. Volgens goed ingevoerde analisten staat de teller dus inmiddels op 7.3 miljoen stuks.

Inmiddels kijkt men uit naar de Apple Watch 2 die volgens geruchten in de tweede helft van dit jaar geïntroduceerd zal worden.
apple watch